Kära socialtjänst och socialsekreterare. Ni får oftast höra kritik och klagomål när saker inte går som man önskar. Och visst ska man påtala brister och skavanker för att felaktigheter ska kunna rättas till, men nu tänkte jag ta tillfället i akt och säga att det faktiskt oftast går väldigt bra.

 Jag älskar socialtjänsten och vad den betyder för vårt samhälle. Ni ser till att de allra flesta som i stunden inte klarar sig själva får den hjälp de behöver. Ni ser till att människor har tak över huvudet, att familjer utan resurser får pengar till det mest basala, att funktionshindrade och gamla får vård och hjälp, samt att människor i behov av stöd kring kriser och missbruk får stöd. Utan er hade Sverige varit mycket mer ojämlikt än det är idag.

 Vi på fältet möter massor av ungdomar som ni har hjälpt då livet varit svårt. Ungdomar som kommer stärkta från institutioner eller som fått hjälpande samtal eller annat bistånd som räddar liv och ger personerna möjligheten att kliva in i vuxenlivet med de resurser som krävs för att man ska klara sig bättre i framtiden. De berättelserna når sällan ut i media och vi fokuserar inte heller på dem på vår blogg.

Jag vill nästan be om ursäkt för att vi glömmer att berätta om allt gott ni gör. Att vi sällan ger beröm för alla de goda insatserna som görs dagligen. För sanningen är att ni i de allra flesta fallen gör ett kanonjobb; och vi skulle inte kunna göra vårt jobb om ni inte fanns.

Så ett stort tack till alla er fantastiska socialsekreterare som arbetar hårt för våra ungdomar och alla andra som behöver ert stöd.

 Önskar Er och alla andra en riktigt God Jul.

Johan Andersson Berg – Fältarbetare, City i Göteborg

2 svar

  1. Johan, så fint och klokt du beskrivit den hårt ansatta socialtjänsten .
    Det är helt rätt att vi lyfter fram det viktiga arbete som görs av socialtjänsten i staden.
    Tack och God Jul
    ??
    Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.