2017-11-23
Rikskonferens 2018.

Anmälan till Rikskonferensen är öppen!
http://www.faltarbete.se/riksutbildning/

2017-04-24
Inbjudan till regionsträff väst.

Onsdagen den 3:e maj kommer region väst genomföra regionsträff i Vänersborg.
Anmälan görs till charlotte.svanberg@vanersborg.se senast 26:e april.

För mer info, se bifogat program:
Välkommen till RIF Regionsträff Väst våren 2017

 

2017-03-10
Här kommer en inbjudan till våra medlemmar i region öst till en träff i maj!

Regions Östs vårträff är inplanerad till måndagen den 15 maj kl. 10:00. Det är Värmdöpolarna som bjuder in till en heldag på Värmdö räddningsstation där vi kommer syssla med HLR och självskydd.
Polarna bjuder på fika och frukt men deltagarna betalar själva sin lunch.
Kostnadsfri träff för RiF:s medlemmar men föranmälan till Johanna.hakansson@stockholm.se krävs, senast fredagen den 5/5.

 

2017-02-09

För närvarande är Hotellet i Nässjö helt fullbelagt inför Riksutbildningen. Anna Thunegard Johansson från Gotlands fältgrupp som anordnar årets riksutbildning har dock fått loss lite platser på ett närliggande hotell i Eksjö, och de platser vi fått där är också fulla just nu. Vi har några fältgrupper som står på kö för att få plats. I dagsläget är vi 127 anmälda till riksutbildningen 2017, vilket känns otroligt roligt för oss i styrelsen.

Då vi varit kraftigt underbemannade under senare delen av 2017 är vi smärtsamt medvetna om att det saknas uppdaterad information på hemsidan, att ni ej fått nyhetsbrev mailade till er som sig bör. Men vi har stora förhoppningar att en webasnarig kommer tillsättas under 2017 i den nya styrelsen och att det då kommer bli bättring. Finns det någon fältare därute som är någorlunda intresserad av webfrågor/sociala medier är ni mer är välkomna att höra av er till styrelsen.

Ses i Nässjö!

/Styrelsen

2017-01-02

Här kommer en inbjudan till våra medlemmar i region öst till en spännande träff i januari!

RiF är en intresseförening som riktar sig till samtliga verksamheter i Sverige som arbetar uppsökande och förebyggande med ungdomar. Vår målsättning är att värna om fältarbete som yrke och om fältarbetarna som yrkesgrupp.
Föreläsaren för dagen är Mohamed Musa som jobbar som utbildare med Machofabriken för organisationen MÄN (tidigare Män för jämnställdhet). Mohamed jobbar även sedan tre år tillbaka som fältsekreterare i Huddinge och har erfarenhet av de utmaningar vi möter i arbetet.

Var: Gröndals kyrka på Gröndalsvägen 61, 117 68 Stockholm.
När: kl. 9.45–14.30 torsdagen 26 januari 2017.
Hur: anmälan sker via mail till johanna.hakansson@stockholm.se senast 19/1-17.
Ange om du behöver specialkost.

Det är kostnadsfritt för RiF:s medlemmar. Är du inte medlem i RiF kostar dagen 300:- och då ingår ett års medlemskap i Riksförbundet för fältarbete.
Program för dagen:
– Info om RiF och regionen.
– Intro om dagen.
– Fältarens kroppspråk.
– Bemötande av ungdomar inom machokultur.
– 30 min paus där vi bjuder på lättare förtäring.
– Matchofabriken, ett kreativt redskap för att arbeta med jämställdhet med unga mellan 13-25.
– Tid för mingel och erfarenhetsutbyte.

Vid frågor och funderingar vänligen kontakta Johanna Håkansson, regionssamordnare för region Öst på 076-122 23 55 alt. johanna.hakansson@stockholm.se

Välkommen!

 

2016-12-01

I förra veckan träffades regionssamordnarna från de olika delarna av landet i Stockholm för 2 givande dagar med mycket diskussioner o funderingar. Många frågor lyftes och vissa tankar o förslag kunde vi lyfta direkt med styrelsen som var samlade i Mölndal.

Ett axplock av det som diskuterades var;

  • Hur vi ska kunna rekrytera fler medlemar till RIF.
  • Vad behöver vi göra för att RIF ska bli mer attraktivt för medlemmar och chefer.
  • Vad behövs för att fältgrupper runt om i landet ska få möjlighet att prioritera RIF.
  • Hur ska vi hitta nya fältgrupper som startas upp runt om i landet?
  • Hur ska vi få de medlemar som redan är med att vilja engagera sig mer i arbetet i RIF.

Vi pratade även om hur vi ska kunna använda hemsidan på ett bättre sätt samt vad vill vi ha ut av hemsidan.
För mig som helt ny regionssamordnare var dessa dagar extra givande och jag fick en chans att lära känna de andra regionssamordnarna samt försöka få grepp om vad det innebär. Jag ser fram emot att axla rollen framöver tillsammans med er medlemar.
Vi ses i Nässjö!

/ Olivia Olsen, Regionssamordnare SYD

För att kommentera på det som står, maila din regionssamordnare. Adresser och namn finns under “Regionerna”.

 

2016-11-29

Vi hade från vår sida missat att företaget vi använder oss av för anmälan till riksutbildningen hade glömt att lägga till momsen på anmälningsavgiften. Vi vill förtydliga att kostnaden för konferensen är följande:

Enkelrum:4436,15:- varav moms är 486,15.- vilket ger exklusive moms 3950:-

Dubbelrum: 4088,15:- varav moms 438,15:- vilket ger exklusive moms 3650:-

 

2016-11-24

Anmälan till Riksutbildningen 2017 är nu ute. In och anmäl er!

http://dinkurs.se/42527

 

2016-09-16

Hej Kära styrelsen och medlemmar i RiF.
Det är med stor sorg och utan energi som jag måste meddela er alla att jag inte kan sitta kvar som ordförande i RiFs styrelse. Igår hade jag ett möte med vår nya chef där jag fick veta att allt arbete som har med RiF att göra inte får ligga på arbetstid, eftersom RiF är en intresseförening. Jag håller inte med. Bara så NI vet.

Jag har verkligen försökt få alla berörda chefer att förstå vikten i att alltid ha någon ur vår fältgrupp engagerad i RiF, men utan resultat.
Jag är så oerhört ledsen, energitömd och trött. Och jag hade så gärna velat vara kvar, för jag vet att jag hade gjort skillnad. Det här gör att ni som är kvar i styrelsen samt alla medlemmar måste börja jobba aktivt med att få alla chefer i Sverige insatta i att förstå hur viktig föreningen är för alla som jobbar med uppsökande arbete. Själv kommer jag börja skissa på ett blogginlägg.

Jag pratade igår med Tor-Björn som är vice ordförande och han går in som ordförande istället för mig, men ni måste alla hjälpa honom. Jag ska försöka vara behjälplig med det som behövs. Jag vill passa på att tacka för den tiden jag haft förtroendet från er medlemmar att sitta som ordförande i RiF.
Jag tror verkligen på att RiF behövs och jag vet att vi som förening sitter inne på oerhört mycket samlad kompetens och kunskap som är ovärderlig. I framtiden behöver vi jobba på att få våra chefer att förstå vikten av ett engagemang i RiF. Tack vare samarbetet med andra fältgrupper utvecklas vi och slipar våra verktyg och metoder vilket i förlängningen gynnar de vi arbetar för- ungdomarna.

Tack för mig// Caroline Gottberg