För att inleda så kan vi lika gärna påpeka det smärtsamt uppenbara. De som är bekanta med den här bloggen kan nog hålla med om att den på senare tid stagnerat. Om det så är brist på inspiration, skrivkramp, muser på vift eller ett engagemang som sakta men säkert dalat. Faktum är att arbetet med vår kommunikation, externt och internt, har stagnerat och mer eller mindre torkat ut. Den forna opinionsgruppen kämpade länge med att hålla bollen i rullning, vilket de ska ha en eloge för, men då arbetet länge vilat på deras axlar så valde de i höstas att ta en paus. Under det senaste styrelsemötet så fördes en diskussion vars fokus främst låg på att vi som förbund måste andas lite nytt liv i detta arbete. Inte bara det, vi måste liva upp det!

I grund och botten så är detta en väldigt rolig del av RIF, med många spännande möjligheter, som gått något i dvala. Vi röstade under rikskonferensen i Österåker igenom att en Redaktionsgrupp skulle bildas, vars syfte var och är att samordna förbundets kreativa förmågor, och ge stöttning till ALLA som har något att dela med sig av. Efter fastslaget beslut så stannade dock arbetet upp, men idén om Redaktionsgruppen har legat kvar i bakhuvudet, som ett dåligt samvete. När styrelsen nu hade en dialog om vårt dåliga samvete så kom vi fram till en enkel men ack så viktig sanning.

Vi måste ha kul!

Allt vi publicerar, producerar och presenterar. I alla våra kanaler. Är det inte dags att vi börjar ha lite roligt med det? Vi kan fortfarande vara professionella och informativa, men vi kan väl blanda lite nytta med nöje och inte bara begränsa oss till sakfrågor, informativa texter, debatter och frågeställningar. Dessa är i sig fantastiska och är såklart alltid välkomna. Det känns dock som att där finns många spännande solskenshistorier, exempel på kul och innovativa arbetssätt, och roande stunder under våra arbetspass som bara ligger och väntar på att berättas. Tanken är inte att förkasta diskursen, utan snarare att på ett muntert sätt förändra den något. Alla har en historia att berätta, och vi vill höra din. Vare sig det är här i bloggen, över Instagram eller på Facebook. Vi vill att en färsk bris ska kännas över alla våra informationskanaler.

Vi i styrelsen greppar nu tag i stafettpinnen. Under de kommande månaderna (dock inte under högsommaren som är glest bemannad på grund semesterfirare) så kommer i stort sätt varje styrelsemedlem och deras arbetsgrupp att ta över vårt kära Instagram-konto under två veckors tid, samt skriva ett stycke eller två i bloggen. Detta för att vi på något vis ska få igång en rivstart på arbetet. Ett fåtal styrelsemedlemmar kommer även att ta tag i Redaktionsgruppens roder och jobba aktivt för att äntligen lindra det dåliga samvetet.

Vi vill dock inte vara ensamma i det här.

Tycker du om att arbeta med sociala medier? Tycker du om att skriva? Har du många roande historier på lager? Stör du dig på stavfel och särskrivningar och känner en viss belåtenhet i att rätta dem?  Är du frustrerad på grund av rådande pandemi och vill ventilera eller agera? Tar du otroligt gillningsgenererande foton? Tycker du om att stå framför kameran? Tycker du om att stå bakom kameran? Vill du sätta guldkant på vardagen? Känner du en stolthet i ditt arbete? Vill du göra mer?

Vi vill höra från alla. Vare sig det är att ni vill vara delaktiga i redaktionsgruppen eller har ett bidrag till vårt informationsflöde. Har ni funderingar, tankar och feedback så är det också välkommet. En kul och spännande tid väntar och vi hoppas att så många som möjligt vill vara delaktiga. Vi vill se mer, höra mer och uppleva mer av alla Sveriges fältgrupper.

Vill inte ni?

Hör av er till webansvarig@faltarbete.se med bidrag, frågor och intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.